Recepty

Kuřecí prsa plněná zeleninouvou směsí v omáčce s červeným vínem


1/2 pórku

1 mrkev

1 řapík celeru

60 g másla

sůl a pepř

2 kuřecí prsa s křídlem

2 sklenice červeného vína (nejlépe Gamay z Bugey)


Pórek, mrkev a řapík celeru nakrájíme na proužky a opečeme na 20 g másla doměkka. Osolíme a opepříme.

Kuřecí prsa podélně nakrojíme a vzniklé kapsy naplníme opečenou směsí zeleniny. V rendlíku rozehřejeme 20 g másla, přidáme kuřecí maso a opékáme je po obou stranách dozlatova.

Přilijeme víno a vaříme na mírném ohni 10 minut. Maso dáme na mísu a udržujeme teplé. Omáčku svaříme, přidáme do ní zbývající máslo a prošleháme.

Maso rozdělíme na talíře a oklo nalijeme omáčku. Jak příloha se hodí tagliatelle.



Dušené kuře ve smetanové omáččce


1 krmené kuře z Bresse (zhruba 1,8 kg)

60 g másla

sůl a pepř

250 ml bílého vína (Chardonnay)

500 ml vody

100 g cibulek

250 g žampionů

10 g cukru

500 ml smetany


Kuře rozdělíme na 8 dílů. V rendlíku rozehřejeme polovinu másla, přidáme kuře a opečeme je. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a vodou, rendlík přiklopíme a maso vaříme 20 minut.

Zatím oloupeme cibulky a ze žampionů odstraníme třeně. V jiném rendlíku rozehřejeme zbývající máslo, přidáme cibulky a žampiony a opečeme je. Pět minut před podáváním je posypememe cukrem a cukr necháme mírně zkaramelizovat. Podle chuti osolíme.

Kuřecí maso vyjmeme z omáčky a odložíme. Omáčku svaříme na polovinu, vmícháme do ní smetanu a opět svaříme. Maso a omáčku rozdělíme na talíře, ozdobíme cibulkami a žampiony.

Jako příloha se hodí špenát a rýže basmati.



Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode